Over ons

CB Drone Projects

Maak kennis met Carl

carlHallo, ik ben Carl Busschaert, de man achter CB Drone Projects. Ik heb een grote passie voor het vliegen en ‘k bezit een licentie als ULM-piloot, plus een licentie als privépiloot (Private Pilot License). Daarnaast ben ik ook een Klasse I RPAS-piloot (Remotely Piloted Aircraft System) waardoor ik onbemande vliegtuigen zoals drones officieel mag besturen. Tot slot heb ik ook de nodige vergunningen om een radiozender op de luchtvaartfrequenties te mogen bedienen.

Professionele drone

djiAlle opdrachten voeren we uit met onze eigen drone, een professioneel toestel van DJI, de Inspire 1 PRO, geregistreerd onder het nummer OO-12AM. De drone is uitgerust met een krachtige foto- en videocamera en levert haarscherpe foto’s van 16 megapixels en echte 4K videobeelden aan maximaal 30 frames per seconde.

Prijsofferte aanvragen

Het type opdracht, de locatie, verplaatsingen en een eventuele nabewerking van de beelden hebben een invloed op de prijs. Naargelang de opdracht komen we met meerdere personen om de veiligheid van de operatie te garanderen. Bent u geïnteresseerd, vul het formulier in op onze contactpagina.

Planning

Wat de planning betreft, moet je rekening houden met de weersomstandigheden (zoals regen en windsnelheden boven de 25km/u), de KP-index van de zon en het risiconiveau van de locatie. We vliegen bijvoorbeeld niet boven een mensenmassa of nabij hoogspanningskabels. Afhankelijk van de locatie en de opdracht moet je rekenen op minimaal 20 dagen voor de nodige goedkeuringen van de overheidsdienst DGLV. Voor opdrachten nabij een vliegveld, havens of militaire zones kan het zeer lang duren of onmogelijk zijn om goedkeuringen te verkrijgen.

Privacy en veiligheid

Op het vlak van privacy en veiligheid zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Wij zorgen ervoor dat we de correcte regels volgen en maken samen goede afspraken voor de perfecte opdracht.

Operator of waarnemer

Je kan me ook inhuren als camera-operator of waarnemer. Vooral bij complexe projecten of projecten met een hoog risicogehalte zijn meerdere operators of waarnemers noodzakelijk om veilig te kunnen werken.

GNSS Ontvanger

Voor het nauwkeurig opmeten van GCP’s (Ground Control Points) beschikken we over een Trimble R2 GNSS/RTK ontvanger.

We werken samen met...